CONCEPTONTWIKKELING | DESIGN | PROJECT | EVENTS |
Voor het project StreetTalk ben ik aan de slag gegaan met de conceptontwikkeling, planning, begroting en het ontwerp. Als project moet je kunnen meebewegen met de doelgroep jongeren. Om erachter te komen wat jongeren nu prikkelt is er een brainstorm sessie georganiseerd met Bureau Coen, specialist op het gebied van jongerencommunicatie. Hoe kan je jongeren nou het beste overtuigen van het nut en op een leuke manier aanspreken? De huisstijl van StreetTalk is een nieuw jasje gestoken. Als extra element is er een mobiele rugzak met rad ontwikkeld waaraan jongeren kunnen draaien vooreen prikkelende quizvraag die ze gaan beantwoorden voor de camera. De VR-bril is een uitkomst om jongeren bewust te maken van de gevaren van alcohol in het verkeer.

StreetTalk
Met StreetTalk wil TeamAlert leeftijdsgenoten bewust maken van de risico’s van alcohol in het verkeer. Een videoteam en VR-team rond loopt om de jongeren te spreken. Eén van de voorlichtingsmedewerkers draagt een zogenaamde Walkie Talkie, ronddraaiend rad op zijn rug. De jongeren draaien aan het rad en krijgen een prikkelende vraag die zij mogen beantwoorden voor de camera. De jongeren worden uitgedaagd om hun mening te geven over onderwerpen met betrekking tot verkeersveiligheid. Ze worden gefilmd en kunnen hun interview later op de website van TeamAlert terugkijken. Op deze manier worden jongeren op grappige wijze gewezen op de effecten van alcohol. TeamAlert wil leeftijdsgenoten hiermee stimuleren om een veilige rit naar huis te plannen na het stappen.


TeamAlert_Amsterdam_BRILStreetTalk Virtual Reality Experience
Misschien heb je er weleens last van gehad: een slechter zicht na een paar drankjes. Dat is het tunnelvisie-effect. Alcohol verdooft je hersenen waardoor je inschattingsvermogen verslechtert. Daarnaast zie je de kleur rood niet meer goed en nemen je ogen licht en donker niet meer goed waar. Tunnelvisie in het verkeer is gevaarlijk, omdat je alleen het midden van de weg ziet en niet meer wat er aan de zijkanten gebeurd.

Zet de StreetTalk VR-bril op, neem plaats op de StreetTalk
lounge stoelen en ervaar 360 graden breed hoe zo’n tunnelvisie-effect precies werkt wanneer je aan het verkeer deelneemt. Word jij er al duizelig van?